beconfident.se © 2007 • Privacy Policy • Terms of Use

Bettskena mot tandgnissling!

 

• Bettskena som skyddar dina tänder! Nu kan du sova tryggt med en bettskena som verkligen fungerar. Allt skickas fraktfritt med dagen efter leverans!

 

• Karina slutade gnissla tänder med SleepRight

Är nöjd med och produkten, den uppfyllde mina förväntningar.

 

• Anna; Bettskenan gav mig min sömn tillbaka

Tur man testade detta innan man spenderade tusentals kronor hos tandläkaren!

 

 

 

Tandgnissling -var kommer det ifrån?

Tandgnissling är vanligt, faktum är att det på senare år har blivit vanligare då många stressar och känner att de måste prestera mer än förut. Livsstilen har alltså en direkt inverkan på graden av tandgnissling men även kvaliteten på din sömn.

Att gnissla tänder kallas med ett finare ord bruxism och enligt de senaste siffrorna har 60% av befolkningen någon gång gnisslat tänder, för en del är det mer allvarligt då de riskerar att långsamt nöta ner sina tänder och i värsta fall bryts en tand av och det resulterar i dyra tandläkarbesök. Några har råkat ut för förslitningsskador i käken och då har kirurgi i käkleden varit det enda alternativet.

I USA är bruxism klassad som en neuromuskulär disfunktion som kan behandlas med en del olika metoder. Allt från avslappningsövningar till avancerade operationer. Den mest förekommande behandlingen är dock en bettskena som förhindrar att den övre tandraden kommer i kontakt med den undre.
Det finns en rad olika bettskenor på marknaden och idag är det vanligast att man besöker tandläkaren.
En bettskena hos tandläkaren kostar från ca 4.000kr och uppåt. Kostnaden varierar oerhört mellan de olika klinikerna men resultatet blir ofta bra.


Hur fungerar SleepRight?
Men det finns andra alternativa bettskenor på marknaden, ett fåtal bra och väldigt många mindre bra. På den svenska marknaden finns det några olika alternativ på bettskenor och de kan delas upp i två grupper. De flesta bettskenor får man koka eller värma i hett vatten för att sedan forma efter sina tänder. Dessa är ofta undermåliga i både funktion och dental design.
Det andra alternativet heter SleepRight och är USA:s mest sålda bettskena. SleepRight är utvecklad av tandläkare och tillverkas av Splintek som har många års erfarenhet av forskning i ämnet bruxism. SleepRight fungerar på ett unikt sätt; den kan justeras efter varje individ och materialet formar sig delvis efter dina tänder av kroppsvärmen. Mottagandet har varit positivt och över 10.000 kunder har valt att använda den och recensionerna har varit mycket goda.

BeconfiDent som innehar agentur för SleepRight i Skandinavien säljer även dentala produkter så som tandkräm som bleker tänderna och tandblekning för hemmabruk.

 

Copyright 2011 

 

 

 

Vill du veta mer hur du kan få hjälp med att sluta gnissla tänder?